Autor: Indrek Alliksaar • 7. juuni 2024

KPMG: 2024. aasta kujuneb materjalitootjatele veel raskeks

Indrek Alliksaar.
Foto: Raul Mee
Ehitusmaterjalide tootjate kasumlikkuse oluline paranemine on seotud majanduse üldise käekäiguga ja lükkub järgmisse aastasse, kirjutab KPMG audititeenuste juht Indrek Alliksaar Infopanga ehitusmaterjalide tootjate kvartaliraportis.

Ehitusmaterjalide müügitulud langesid 2024. aasta esimeses kvartalis nii 2023. aasta kui ka eelnevate kvartalitega võrreldes. 2024. aasta esimese kvartali tulud kahanesid aastatagusega võrreldes 19% võrra.

Ehitusmaterjalide müügi trendid peegeldavad Eesti ehitusturu olukorda. Statistikaameti andmetel vähenes Eestis ehitusmaht 2023. aastal püsivhindades 6%. Nii ehitusmahtu kui ka ehitusmaterjalide tootmist pärsivad ehitushindade tõus, tarbijate kindlustunde vähenemine ja intressimäärade tõus.

Kuna sektori töötajate arv ei ole märkimisväärselt vähenenud (aastaga umbes 3%), siis on käive töötaja kohta oluliselt langenud. 2024. aasta esimese kvartali keskmine käive töötaja kohta oli 17% madalam kui aasta varem. Samal ajal kasvas töötajate keskmine palk ligi 10%.

Loe lähemalt Infopanga ehitusmaterjalide tootjate kvartaliraportist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785