Autor: Tõnu Mertsina • 6. mai 2024

Tööstuse tootmismaht paraneb

Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee
Kuigi töötleva tööstuse tootmismaht märtsis vähenes aastases võrdluses juba 22. kuud järjest ning näitas vaid languse taandumist (-6,5%), siis kuises võrdluses (sesoonselt ja kalendripäevadega korrigeerituna) see kasvab, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Mullu novembrist kuni käesoleva aasta märtsini ehk viie kuu jooksul on töötleva tööstuse tootmismaht kuises võrdluses suurenenud juba neljal kuul. See viitab majandusharu taastumisele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785