Autor: Tõnu Toompark • 4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Langev töötusemäär kergitab kinnisvaratehingutee arvu

Tööpuudus ja töötute arv liiguvad vaikselt allapoole. Tööpuudus on oluline kindlustunnet mõjutav tegur. See omakorda annab olulise mõju inimeste valmidusele kinnisvaraturul osaleda.

2012. a. II kvartalis oli Eestis statistikaameti andmetel 71 000 töötut, mis on viimase kolme aasta madalaim näitaja. Aastaga on töötute arv vähenenud 21 100 inimese võrra ehk töötuse määr on kukkunud 13,3% pealt 10,2 protsendile.

Enam-vähem sama palju ehk täpsemalt 21 700 inimese võrra on kasvanud hõivatute arv. Neid oli 2012. a. II kvartalis Eestis kokku 624 300 inimest.

Vähenev tööpuudus ja suurenev hõivatute hulk paistavad välja ka kinnisvaratehingute hulka vaadates. 2012. a. II kvartalis tehti Eestis maa-ameti andmetel kokku 12 052 kinnisvaratehingut. Aastane kasvunumber on siin 13,5%.

Hõivatute ja töötute arv, 1000 inimest kvartalite lõikes

Tööjõus osalemise määr, tööhõive määr, töötuse määr, % kvartalite lõikes

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785