Autor: Tööstusuudised.ee • 26. jaanuar 2024

Põlevkivi aheraine ümbertöötlemist kavandab mitu ettevõtet

Rohetehnoloogia ettevõte Trisector kavandab kahe aasta pärast avada Ida-Virumaal põlevkivikaevandamise aheraaine ümbertöötlemise tehase avamist. Äsja sai ettevõte õiglase ülemineku fondist tehnoloogia arendustööks üle kuuesaja tuhande euro toetust.
Trisectori tegevjuht Arnout Lugtmeijer tutvustas ettevõtte plaane ka TalTechi ringmajanduse tuumiklabiri avamisel. TalTech on ka üks ettevõtte koostööpartnereid.
Foto: Raul Mee/TalTech

Trisector investeerib põlevkivi aheraine väärindamise tehnoloogia väljatöötamisse pea miljon eurot. Siia on arvestatud ka EASi ja KredExi ühendasutuse vahendatud õiglase ülemineku fondi toetus 658 000 eurot, lisaks omaosalus 300 000 eurot. Täismahulise tootmistehase käivitamist lubab ettevõte 2026. aastal ning planeeritud investeering selleks ulatub 30 miljoni euroni. Tehase toodang on suunatud 90% ulatuses ekspordiks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785