Autor: Ehitusuudised • 3. jaanuar 2024

Algas Põhjamaade-Baltikumi vesinikukoridori teostatavusuuring

Kuue Läänemere-äärse riigi gaasisüsteemihaldurit sõlmisid lepingu piiriülese Põhjamaade-Baltikumi vesinikukoridori teostatavuse uurimiseks. Lepinguga ühinesid Elering, Gasgrid, (Soome), Conexus Baltic Grid (Läti), Amber Grid (Leedu), Gaz System (Poola) ja ONTRAS (Saksamaa).
Vesinikukoridori rajamist veab Eestis Elering
Foto: Andras Kralla

Uuringut hakkab teostama hanke võitnud AFRY Management Consulting Oy. Projekti teostatavusuuringu käigus analüüsitakse Soomest läbi Baltikumi ja Poola Saksamaale kulgeva vesinikutorustiku rajamise võimalusi, muuhulgas trassikoridorile jäävaid vesiniku tootmise ja -tarbimise võimalikke mahte, torustiku tehnilisi parameetreid ning majanduslikke aspekte nagu eeldatav maksumus. Analüüs valmib plaanide kohaselt 2024. aasta keskel ja peaks andma gaasisüsteemihalduritele soovitusi projektiga jätkamise osas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785