Autor: Marge Ugezene • 8. september 2023

Ehitusettevõtja, kellega enam pangas ei räägita. Suure pankroti kõige valusamad hetked

Pankrot on hüppelaud ellu, kus olla parem inimene. “Julgen seda hüppelauaks nimetada pankrotiga kaasnevate kogemuste tõttu," ütleb Bauschmidtist ilma jäänud Mait Schmidt. “Need kogemused on midagi sellist, millele ma ei olnud kunagi mõelnud, mida keegi polnud mulle rääkinud ja mida ma pole ka kellegi käest osanud küsida. Ja seda on väga raske sõnadesse panna ja kirjeldada.“
Foto: Andras Kralla
On 2016. aasta. Politseinik märkab Rakvere lähedal kihutavat autot, järgneb sellele mootorrattal ja peatab kinni.

Roolis istub ehitusfirma Bauschmidt omanik Mait Schmidt.

Ta on meeleheitel, isegi nördinud. “Ma pääsesin praegu linnast. Saate aru, pääsesin sellest linnast. Saan sõita suvilasse, püüda kala ja teha käed mullaseks. Ja nüüd te peate mind kinni ja teete trahvi.”

Politseinik leebub ja laseb Schmidtil minna. Võib-olla tajub ta, et Tallinnast põgenev Schmidt on viimase piiri peal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785