Autor: Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht • 7. juuni 2023

Voogehitus alandab ehitiste hinda

Ehitushind kerkib, materjalide hind kerkib, kerkivad ka tellija kulud ehk ehitise hind. Seda juttu kuuleme juba kolmandat aastat. Lisame juurde euribori kasvu ja saame vastu ebakindluse eluasemeturul. Statistikaameti andmetel tõusis ehitushinnaindeks selle aasta esimeses kvartalis võrreldes 2022. aasta neljanda kvartaliga „vaid“ 1,5%, võrreldes möödunud aasta sama ajaga aga 12,6%. Paljuvõitu, aga milline oleks lahendus?
Mapri Ehituse juht Tarmo Roos ennustab ehitushinna jätkuvat tõusu, kuid voogehitus aitakse seda kontrolli alla hoida.
Foto: Erik Riikoja

Kui vaadata aga kristallkuuli, siis tundub tulevik helgem: ehitustööde hinnatase on konjunktuuriinstituudi hinnangul järgneval kolmel kuul kergel tõusutrendil (saldo +5), peamiselt rajatiste ehituse arvel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785