Autor: Lauri Leet • 30. mai 2023

Ehitaja suurobjekti valmimisest: kahe aasta kallinemine ei ületa 10%

Arteri kvartali ehituses on küll paljud hinnad veel lukku löömata ning sisetööde tulevik tume maa, kuid arendajad ja ehitaja loodavad, et saavad kõigega planeeritult valmis.
Foto: Andras Kralla
Tallinna kesklinna kerkiva Arteri kvartali 2020. aasta lõpu prognoosiga võrreldes on kvartali ehitus kallinenud vähem kui kümnendiku võrra, ütleb saates "Eetris on ehitusuudised" Merko projektijuht Ahti Suppi.

Suppi sõnul on kolmest kõrghoonest koosneva ning järgmise aasta lõpuks valmiva kvartali ehituslepingutest praeguseks fikseeritud pooled. Kiire inflatsiooni ajal olnud ehitushinna tõusu aitas Suppi sõnul pidurdada asjaolu, et osa hinnakokkuleppeid on tehtud viimasel talvel, mil kiireim hinnatõus ehituses sai juba läbi.

Samas on mitu ehituslepingut alles sõlmimisel. “Sisetööd on suhteliselt tume maa veel, need võivad mõjutada ehituse kogumaksumust palju,” räägib Suppi ning toob välja, et palju sõltub siin üürnikest ja nende soovidest.

Arterit arendava Kapiteli projektidirektor Allan Remmelkoor kinnitab samuti, et algselt prognoositust hinnast on praeguseks üle mindud õige vähe. Kas 155 miljoniga saab koduinvesteeringuna kvartali valmis? “Ma usun küll,” kinnitab Remmelkoor, aga märgib, et keerulisemad osad ehitusest, nagu tehnovõrkude ja üüripindade väljaehitamised seisavad alles ees.

Saates kõlab intervjuu Tallinna kesklinna kerkiva Arteri kvartali ehitusplatsilt, kus järgmise aasta lõpus valmiva arenduse kolmest kõrghoonest on kaks oma täiskõrguse saavutanud. Räägime kvartali ehitaja Merko Ehituse projektidirektori Ahti Suppiga, kellega tulevad jutuks nii ehituse senine kulgemine, läbitud raskused kui ka eeldused ehitusprotsessi edukaks valmimiseks.

Saates kõlab ka kvartalit arendava Kapiteli projektidirektori Allan Remmelkoori kommentaar. Saatejuht on Lauri Leet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785