Autor: Ehitusuudised • 1. juuni 2023

Säästliku küttelahenduse ehitusel tuleb järgida olulisi nõudeid

Paljud majaomanikud plaanivad praegu vahetada küttesüsteemi säästlikuma ja keskkonnasõbralikuma vastu, milleks saab lähiajal küsida ka toetust. P.P. Ehitusjärelevalve juhatuse liige Erko Teepere selgitab, millised dokumendid ja nõuded peavad olema täidetud, et asendada või muuta olemasolev küttesüsteem.
P.P. Ehitusjärelevalve juhatuse liige Erko Teepere

Energiaministeerium loob juba sel suvel ligi paarituhandele eramaja omanikule võimaluse küsida toetust vana kütteseadme uuendamiseks. Kuna küttesüsteemi muutmine või vahetamine on ehitusseadustiku mõistes ehitise ümberehitamine, peab majaomanik selle kohta eelnevalt esitama kohalikule omavalitsusele ehitusteatise koos vastava projektiga. Viimane tuleb kooskõlastada Päästeametiga. Omavalitsust pole vaja teavitada üksnes siis, kui asendate olemasoleva kütteseadme samaväärsega ehk siis uuema mudeliversiooniga.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785