Autor: Toomas Kelt • 24. mai 2023

Soome analüütikud: puiduhinnad tõusevad, nõudlus saematerjali järele langeb

Soome Pellervo majandusanalüüsi keskuse (PTT) metsanduse prognoos annab kahesuunalisi ennustusi – ühelt poolt nõudlus puidu järele kasvab ning hinnad ja raiemahud tõusevad, teiselt poolt väheneb aga puittoodete ekspordi väärtus.
Nõudlus saematerjali järele väheneb, langevad ka hinnad. Saeveskite olukord on keeruline kogu Euroopas.
Foto: Toomas Kelt

PTT prognoosis tuuakse välja, et puittoodete ekspordi väärtus langeb tänavu eelkõige nende toodete keerulise turuolukorra tõttu. Eriti keerulises seisus on ehitusturule suunatud tooted. Euroopa tulevane pakendite ja pakendijäätmete regulatsioon omakorda võib nõrgendada Soome papi turupositsiooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785