Autor: Ehitusuudised • 25. oktoober 2022

Millega tuleb arvestada Eestis CLT-paneelidest maju ehitades?

Ristkihtliimpuit (CLT-paneel) kogub Eestis ehitusmaterjalina populaarsust, sest modernsete suurte massiivpuidust majade ehitamine on lihtne ja kiire, kuid samas napib veel teavet, kuidas neid niiskusturvaliselt projekteerida ja ehitada, tõdeb Tallinna Tehnikaülikooli värske doktor Villu Kukk.

Sademetele avatud massiivpuidust elemendid aga märguvad ja see võib kaasa tuua niiskuskahjustused. Sestap oligi Tallinna Tehnikaülikooli liginullenergiahoonete uurimisrühma eksperdi Villu Kuke doktoritöö eesmärk seada niiskustehnilised kriteeriumid ristkihtliimpuidust välisseinte projekteerimiseks, mille rakendamisel on võimalik tagada hoone õhupidavus ja niiskusturvalisus, arvestades seejuures ristkihtliimpuidu ehituse, tootmistehnoloogia ja ehitusaegse niiskusega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785