Autor: Urve Vilk • 14. oktoober 2022

Killustiku vajatakse vähem, kuid hind kasvab

ASi Kaltsiit tegevjuhi Raivo Lehiste sõnul on neil tootmismahud vähenemas. “On tunda, et riik ei ehita teid enam nii palju ja ka killustikku vajatakse seetõttu vähem,” ütleb Lehiste, et viimase viie aasta keskmisega võrreldes on tootmismahud vähenenud pea veerandi võrra, kuid nemadki ei pääse hinnatõusust.
ASi Kaltsiit tegevjuhi Raivo Lehiste muretseb, et kõigi sisendite hinnad kasvavad ja neil tuleb ka killustiku hinda tõsta.
Foto: Eiko Kink

Sel aastal jäädakse siiski õnneks kasumisse. “Aga järgmisel aastal väheneb teedeehituse rahastus ju veelgi ja pole teada, kui palju mahud veel väheneda võivad või kes veel koomale tõmbab. Betoonitootjad on varasemaga umbes samale tasemele praegu jäänud või siis isegi natukene suurendanud oste, aga asfalditootjad ilmselt enam nii palju ei võta, kui teid vähem ehitatakse.”

Ehitusuudised.ee toetajad:
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785