Autor: Ehitusuudised • 20. mai 2022

Eesti tehaselist renoveerimist saab hästi eksportida Ukrainasse

Eestis on juba tehtud mitu pilootprojekti, kus tehases toodetakse puitkarkass lisasoojustuselemendid ja paigaldatakse need renoveeritavale hoonele paika kohapeal. Tuntuim on neist Sauel Kuuma 4 korterelamu. "See on universaalne tehnoloogia ja suurepärane ekspordivõimalus," ütles TalTech ehituse ja arhitektuuri instituudi professor Targo Kalamees.
Sauel Kuuma 4 tehaseliselt renoveeritud kortermaja.

Need välisseinaelemendid on sellised, et saab ehitada nii uut hoonet kui ka renoveerida olemasolevat. "See on universaalne tehnoloogia ja suurepärane ekspordivõimalus, kuna renoveerimist vajavad lisaks Ukraina sõjast laastatud hoonefondile ka teiste riikide IIWW järgne hoonefond," ütles Kalamees.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785