Autor: Ehitusuudised • 10. veebruar 2021

Eesti insenerid seisavad muutuste lävel

Väiksus annab Eestile küll paindlikuse ja võime tehnoloogiat kiiresti kasutusele võtta, kuid samas võime takerduda tööjõuprobleemidesse, arvab digitaalehituse klastri aseesimees Virgo Sulakatko

Eesti inseneriettevõtteid ootab ees suur probleem - kuidas saada hakkama vähemate inimestega?

"Väiksus ja paindlikkus annavad Eestile küll suure eelis suurte riikide ees, kus uute tehnoloogiate kasutuselevõtt toimub tunduvalt aeglasemalt. Näiteks võtab Saksamaal muutuse sisseviimine viis aastat, sest arhitektide vastuseis on suur." ütles Sulakatko Ehituse Tehnoloogiakonverentsil.

Kahjuks pole insenerikutse hetkel eriti populaarne, sest IT valdkond tõmbab noori kõrgemate palkadega. Samuti on inseneridel kõrge stressitase ja ka puhata saab peamiselt talvel.

"Seega peame hakkama saama vähemate inimestega ja liikuma kulude kokkuhoiust üha enam digitaliseerimise ja suurema lisaväärtuse loomise suunas. Järjest olulisemaks muutub automatiseerimine, et insenerid ei peaks enam tegema lihtsaid liigutusi ja saaksid pühenduda suuremat väärtust loovatele tegevustele" ütleb Sulakatko.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785