Autor: Ehitusuudised • 19. august 2020

Ehitusmaterjalide sektoris ületab töötasu Eesti keskmist

Töötajate arv ehitusmaterjalide tootmises on langenud neljandat kvartalit järjest, selgub Äripäeva Infopanga koostatud ehitusmaterjalide tootjate kvartaliraportist.
Foto: Ehitusuudised

Esimeses kvartalis küll töötajate arv korraks kasvas 92 inimese võrra, kuid teises kvartalis vähenes 262 inimese võrra.

Sektori keskmine töötasu ületab Eesti keskmist, kuid see pole aidanud vähendada tööjõuprobleeme. Ehitusmaterjalitööstus sõltub üsna suurel määral ka välistööjõu riiki lubamisest. See tähendab, et poliitilised otsused riigi tasandil võivad oluliselt muuta konkurentsiolukorda sektori sees.

Käimasoleval koroonaajal tuleb keskmisi töötasusid vaadeldes silmas pidada, et need võivad sisaldada ka koondamis- ja lahkumishüvitisi, mis ühekordselt tõstavad ettevõttes makstavat keskmist töötasu.

Teise kvartali kõige suurem keskmine töötasu oli Pipelife Eesti ASis. 89 töötajaga ettevõtte maksis töötajatele keskmiselt 3060 eurot kuus ja see kasvas aastaga kolm protsenti.

Ka 86 töötajaga Tikkurila ASi keskmine töötasu oli üle 3000 euro kuus, tasu kasvas aastataguse ajaga võrreldes viis protsenti.

184 töötajaga Krimelte OÜ on sektori palga TOPi kolmas ja sealne keskmine kuu brutotöötasu oli teises kvartalis 2880 eurot. See kasvas aastataguse ajaga võrreldes 450 euro võrra, mis annab ettevõttele teise kvartali palgaveduri TOPis teise koha.

Kokku on sektoris 12 ettevõtet, kus makstav kuine brutotöötasu ulatus teises kvartalis üle 2000 euro.

Kõige enam on teises kvartalis keskmine töötasu kasvanud Bauroc ASis. 107 töötajaga ettevõtte keskmine töötasu kasvas aastataguse näitajaga võrreldes 470 euro võrra ja oli 2240. Palga TOPis annab see seitsmenda koha.

400 euro võrra on keskmine töötasu aastataguse ajaga võrreldes kasvanud ka 156 töötajaga Metsä Wood Eesti ASis ja 71 töötajaga Wienerberger ASis. Ettevõtete keskmine töötasu teises kvartalis oli vastavalt 1510 ja 2000 eurot. Palga TOPis on ettevõtted 28. ja 12. kohal.

Konkurentsiraporti saad tellida SIIT.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785