Uudised
Ainult tellijale

President: eestlased on maailma parimad ja tegusamad palkmajaehitajad

Möödunud nädalal oli käsitöö palkmajaehituse koduks Hiiumaa, Suuremõisa. 1.augustil toimus seal palkmajameistrite kutsevõistlus – mõõtu võtsid nii professionaalid kui õpilased. Võistluse avas mullu puitmajasõbra tiitli pälvinud Kresti Kaljulaid. Ka tänavu pani võistluse kinni palkmajaehituse kuuekordne meister.

X käsitöö palkmajaehitajate kutsevõistluse avas Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.   Foto: Kaie Kiil

Palkmajameistrite omavahelist mõõduvõttu on Eesti Puitmajaliit ja puitmajaklaster korraldanud juba kümme aastat. Käsitöö palkmajaehitajate kutsevõistlus on ainuke omataoline üritus nii Eestis kui rahvusvahelisel tasandil, kus professionaalsed palkmajaehitajad oma oskusi teiste kolleegidega võrrelda saavad. Võistlejad peavad kiirust ja parimat tehnikat näitama palkmaja ühe olulisima konstruktsiooni osa – nurgatapi ja vara – valmistamisel. Valmistatava nurgatüübi saavad osalejad ise valida ehk teha just seda palkmaja nurgatüüpi, milles nad on kõige osavamad: Eesti tuulelukuga puhasnurk, Eesti tuulelukuga järsknurk ja Norra nurk. Lõplik paremusjärjestus kujuneb kombinatsioonis töö teostamise ajast ja töö kvaliteedist.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785