Autor: Kalle Kikas, Kunda Nordic Tsement ASi keskkonnanõunik • 19. juuni 2020

Kas ehitusmaterjalide süsinikujalajälje arvestus lonkab?

Ehitusmaterjalide süsinikujalajälje täiustatud arvestus muudab seniseid hinnanguid hoonete keskkonnasäästlikkuse kohta. Kui puithoonete elukaare jooksul arvestada kõiki süsinikuheite allikaid, selgub, et betoonhoonete CO2 jalajälg on 6% väiksem kui puithoonetel.
Foto: Pixabay

Rahvusvaheline Säästva Arengu Instituut (IISD, Kanada) avaldas uuringu [1] puuduste kohta kasvuhoonegaaside seiremetoodikas ja elukaare arvutustes. Puidutoodete korral võib kuni 72% süsinikuheitest olla välja jäänud varasematest elukaare hinnangutest.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785