Autor: Eva Kiisler • 3. veebruar 2020

Ehituse tehnoloogiakonverentsile lisandus kaks esinejat

Juba 11. veebruaril toimuval Ehituse tehnoloogiakonverentsil toimub lisaks ettekannetele ka arutlusring, kus pannakse pead kokku, et rääkida kitsaskohtadest ehituse infomudelite kasutamisel.
Nordeconi hoonete projekteerimise osakonna juht Madis Kerner.

Veel mõni aasta tagasi visalt tuult tiibadesse võtnud mudelprojekteerimisest on saanud paljudes Eesti ettevõtetes nii eelarvestajate kui projekteerijate töölaudadel, ehitusplatsidel ja ka ehitusmaterjalide tootmises igapäevatöö osa. Samuti koguvad populaarsust ehitiste teostusmudelid ehk as built-mudelid, mida hoone valdaja saab selle igapäevasel hooldamisel kasutada.

Kuigi infomudelite kasutamise eesmärk on muuta kõigi osapoolte töö lihtsamaks ja efektiivsemaks, on lisaks kitsaskohtadele infomudelite kasutamisele üleminekul ilmsiks tulnud ka karisid, mis ähvardavad taotletava tõhususe nurjata.

Millised need täpselt on ja kuidas neist üle tulla, arutlevad konverentsil Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu juhatuse Liige ja Eestis mudelprojekteerimise kasutuselevõtu ühe eestvedaja, Novarc Groupi juhatuse liige Kaitis Väär ja digitaalehituse praktik Taavi Liiv. Arutlusse ütlevad sõna sekka ka Hades Geodeesia juhatuse liige ja Digitaalehituse klastri juhatuse liige Tiit Hion ning Nordeconi hoonete projekteerimise osakonna juht Madis Kerner. Üritame selgeks rääkida, kas suurim murekoht infomudelite rakendamisel asub laua ja tooli vahel või kuskil mujal?

Vaata kogu konverentsikava ja pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785