Autor: Signe Sillasoo • 22. jaanuar 2020

Ekspert: nutikalt rajatud teed aitavad ohutumalt liigelda

Maanteeameti ja Asfaldiliidu poolt välja antava Aadu Lassi teedevaldkonna inseneripreemia võitja Märt Puust on juba üle 20 aasta pühendunud ohutusele teedel, panustades teeilmajaamade võrgu ja teehoolde tugisüsteemide rajamisse.
Maanteeameti poolt välja antava Aadu Lassi preemia võitis tänavu Märt Puust. Pildil koos eelmise aasta võitja Marek Koiduga.
Foto: ANDRES RAUDJALG

Teede Tehnokeskuse Intelligentsete Transpordisüsteemide osakonna projektijuhi Märt Puusti missiooniks on olnud liiklusohutuse ja teehoolde taseme tõstmine. Kui Eesti taasiseseisvumise alguses hukkus meie teedel ligikaudu 500 inimest aastas, siis täna on see number pea kümme korda väiksem ehk umbes 50. “Seni aga, kuni vigastuste või surmadega lõppenud õnnetusi teedel juhtub, on meil veel küllaga teha,” ütleb ta ise.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785