Autor: Ehitusuudised • 1. oktoober 2019

Algab konkurss Aasta betoonehitis 2019

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit kuulutasid välja konkursi Aasta betoonehitis 2019. Konkursi eesmärgiks on tõsta betooni kui kodumaise ehitusmaterjali mainet ning kaasaaidata betoonarhitektuuri, betoonitehnoloogia ja betoonehituse arengule.
Foto: Eesti Betooniühing

„Eesti jätkuv linnastumine toetub tugevalt betoonist ehitamisele,” ütles Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Tiit Roots. „Nii infrastruktuur kui hoonete ehitus põhineb paljuski betoonil,” lisas Roots.

Tema sõnul on betoon kui enimkasutatav kodumaine ehitusmaterjal ka sellel aastal taas hulgaliselt kasutamist leidnud. "Kutsume valmivate ehitiste loojaid oma väärtehitisi meie võistlusele esitama,” sõnas Roots.

Betoonehitise konkursile võib esitada ehitisi – hooneid ja rajatisi – mis antakse tellijale üle 2019. aasta jooksul ja mida ei ole konkursile varem esitatud. Esitada võib ka konstruktsioone ja menetlusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, raketise tarnija, betoontoodete tootja ja betooni tarnija.

Žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad. Žürii kokkukutsujana toimib konkursi korraldaja.

Konkursile tööde esitamise tähtaeg on 2. detsember 2019. Võitja kuulutatakse välja 20. üleriigilisel Betoonipäeval 2020. aasta märtsis.

Betoonehitiste konkurss on vanim Eesti ehitusvaldkonna võistlus, mida on korraldatud alates 2000. aastast, tänavu juba 20. korda.

2018. a. Betoonehitiseks valiti Eesti Kunstiakadeemia uus peamaja. Konkursi peaauhinna pälvisid Kuu Arhitektid (Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla, Eik Hermann).

Loe ka Aasta betoonehitis on Eesti Kunstiakadeemia ja vaata galeriid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785