Autor: Ehitusuudised • 26. september 2019

Tartus valmis energiatõhus tervisekeskus

Tartus Annelinnas linnaosas avati üleeile esmatasandi tervisekeskuse kompleksi esimene hoone, mille arendas Anne Medical ja ehitas Mapri Ehitus.
Foto: Mapri Ehitus

“Saime Tartus valmis Annelinnale vajaliku hoone. Tervisekeskuste võrgustik toob tervishoiuteenused inimestele lähemale ja nii saadakse enamik neist teenustest juba alates oktoobrist samast kohast. Meile pakkusid seekord põnevust tervisekeskuse kangasfassaadi ehitamine ja beebide basseini rajamine, kumbki neist ei ole meie inseneridele igapäevane lahendus. Tervisekeskus on tänapäevaselt liginullenergiahoone ja see tähendab, et Tartu Annelinnas on juures üks energiatõhusate, taastuvenergia lahendustega tehniliselt mõistlikult ehitatud hoone," ütles Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht.

Tervisekeskuses alustavad alates oktoobri algusest tööd üheksa perearsti ning 18 pereõde, kelle nimistusse kuulub kokku ligikaudu 15550 patsienti. Lisaks sellele on keskuses perearstidega samas hoones BENU apteek, optikapood ja silmaarst, SYNLAB verevõtu labor, beebide ja laste füsioteraapiaga tegelev Babysport, logopeed, ämmaemand, psühholoogiline nõustamine, psühhiaater, laste reumatoloog/pediaater, jalaravi kabinet ning ortopeediliste abivahendite pakkuja. Kokku on tervisekeskuses 2000 m2 netopinda, mille hulka kuulub ka esimesel korrusel paiknev Tartus unikaalne beebide ujutamiseks mõeldud bassein.

Aasta lõpus valmib ka kompleksi teine, 6013 m2 suurune hoone, kuhu tuleb Tartus hinnatud restoran Aparaat ning kohvik, COOP Konsum supermarket, lastehoiu teenus, lemmikloomapood, hambaravi, röntgen, psühhiaatria- ja psühholoogiakeskus ning füsioteraapia teenus. Hooneid hakkab omavahel ühendama teisel korrusel paiknev galerii.

Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi kaasabil ehitatud Annelinna esmatasandi tervisekeskuse kogumaksumus oli 2,6 miljon eurot, millest toetus moodustas veidi üle ühe miljoni. Mõlemat hoonet hõlmava Tartu Tervisekeskuse arenduse kogumaht on 9 miljonit eurot.

Keskuse arendaja Marleen Mangi, Anne Medical juht: „Huvi uue keskuse vastu on olnud suur ja 85% pindadest on hetkeseisuga renditud ning vaid detsembris avatavas teises majas on veel mõningad vabad pinnad. Eriti hea meel on meil, et pakutavate terviseteenuste valik on nii mitmekülgne, alates perearstidest, hambaravist, psühhiaatriast, silmaarstist kuni ortopeediliste abivahendite, röntgeni ja verevõtu laborini välja. Lisades siia juurde veel aasta lõpus avatava COOP Konsum supermarketi, restorani, lastehoiu ning ülejäänud teenusepakkujad, siis usun, et selline keskus rahuldab ka kõige nõudlikuma kliendi heaoluteenuste vajadused.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785