Autor: Tööstusuudised.ee • 12. september 2019

Superstaaride lemmik Iglucraft kasvatab tootmismahtu väikemajade kaudu

Iglucrafti saunamaja
Foto: Kalle Veesaar
Eesti tootja Iglucraft on kogunud rahvusvahelises meedias tuntust superstaaride kaudu, kes on soetanud endale eksklusiivse iglukujulise sauna. Viljandimaa ettevõte on lisaks saunade tootmisele sisenenud ka väikemajade turule.

Iglucrafti juhatuse Priit Kallas sõnas, et kuigi ettevõte alustas disainsaunade tootmisest ja iglukujulised saunad on rahvusvahelises meedias palju tähelepanu pälvinud, moodustab tänaseks suurema osa ettevõtte ärist väikemajade müük.

Ettevõte müüb Iglucraft aastas ligikaudu 100 väikemaja ja 75 sauna ning plaanib väikemajade tootmismahtu mitmekordistada. „Käesoleva aasta käibeks prognoosime 2 miljonit eurot. Lähiaastate eesmärgiks on väikemajade müügimahu kasvatamine 300 majani aastas,“ ütles Priit Kallas pressiteate vahendusel.

„Alustasime saunade tootmist 2014. aastal. Esimeste väikemajadega katsetasime 2017. aasta lõpus ja näeme majade tootmisel üha suuremat potentsiaali. Oleme müünud väikemaju näiteks Saksamaa, Belgia, Inglismaa ja Austria kämpingutesse,“ rääkis Kallas ja lisas, et kämpinguomanike sõnul tasub investeering ära paari aastaga – kui keskmine öö tavapärases Euroopa kämpingus maksab 100 eurot, siis iglumaja eest saab kämpingupidaja küsida 120-140 eurot öö eest.

Iglucrafti ärile on positiivset mõju avaldanud ka kodumajutuse populaarsuse kasv. „Kui varem käis kodumajutuse pakkumine pigem leti alt, siis jagamismajanduse platvormid on selle äri legaliseerinud ja turuosa ning nõudlust kasvatanud,“ sõnas Kallas.

Kallase sõnul ostavad Iglucrafti väikemaju eristuvast ja eksklusiivsest disainist ning kõrgest kvaliteedist lugupidavad kliendid, kel on krundil vaba ruumi ja kes soovivad pakkuda oma külalistele erilist majutust, teenides selle kaudu ka lisasissetulekut.

Eestlastest omanikele kuuluv Iglucraft toodab Viljandimaal Leie külas iglukujulisi saunasid alates 2014. ja väikemaju alates 2017. aastast. Ettevõtte kliendid asuvad üle kogu maailma, näiteks Jaapanis, Inglismaal, Austraalias, Belgias, Norras ja Saksamaal. Iglucraft on tööandjaks 23 inimesele, 2018. a oli ettevõtte käive 1,2 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785