Autor: Ehitusuudised • 11. september 2019

Trammitaristu areneb: Tallinn kaalub Balti jaama kõrvale uue trammitee rajamist

Linnaplaneerimisametis koostatava Balti jaama turuga külgnevate kinnistute detailplaneeringu seletuskirja kohaselt on Reisijate ja Telliskivi tänaval arvestatud võimaliku trammiliini kulgemisega ning peatusega Reisijate tänaval, kirjutas ERR.

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Ignar Fjuk ütles ERR-ile, et see on üks variant pealinna plaanides, et kui trammid sõidavad linna poolt mööda Kopli tänavat, saaksid nad Telliskivi ristmikult vasakule keerata ja sealt Reisijate tänavale suunduda. Reisijate tänavale tuleks ainult üks rööpapaar.

PANE TÄHELE!

Ehitusuudised.ee korraldab 29. oktoobril Tallinna Teletornis Taristuehituse konverentsi 2019. Konverentsile ootame kõiki, kes soovivad head ülevaadet arengutest, prognoosidest ja ootustest 2020. aastaks taristuehituse turul.

Vaata kava ja registeeru SIIN.

Fjuk tõi välja, et kui rajatakse sadamat lennujaamaga ühendav trammiliin, mis on tõsiselt päevakorras, siis ei peaks kõik trammid sadamast Koplini sõitma, vaid näiteks liin number viis suunduks Balti jaama ja teeks siis Reisijate tänaval tagasipöörde. Nii tekiks operatiivliin Balti jaama ja lennujaama vahel, mis ühendab ka sadamaid. Kaalumisel on ka teine variant, et tramm teeks selle aasa hoopiski enne Ristiku tänavat, kus praegu on raudteeala.

Millal need plaanid ellu viiakse, ei osanud Fjuk öelda, kuid tõdes, et see on seotud sadama trammiga ja tuleb sellega samal ajal.

Loe pikemalt ERRist.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785