Ligi 1700 tonni elektrivõrgu vanametalli läheb igal aastal taaskasutusse

Elektriliinid  Foto: Jarek Jõepera

Elektrilevi sõlmis käitlemisteenust pakkuvate ettevõttega Cronimet Eesti Metall, Kuusakoski ja Grandmet lepingud, mille alusel suunab Elektrilevi igal aastal kuni 1700 tonni elektrivõrgu metalli taaskasutusse.

Lepingu eesmärk on suunata uuesti ringlusse seda võimaldavad materjalid, misläbi ettevõte säästab keskkonda ja parandab tehtavate investeeringute efektiivsust.

Uue lepingu järgi moodustavad ligikaudu kolmandiku taaskasutusse suunatavatest metallidest jaotustrafod, mis amortiseerumise või riknemise, peamiselt äiksekahjustuse tõttu alajaamadest maha võetakse ja uutega asendatakse. Suure osa moodustavad ka ilmastikumõjudele vastuvõtlikud paljasjuhtmelised õhuliinid, mida igal aastal sadade kilomeetrite jagu ilmastikukindlate liinidega asendatakse.

Elektrilevi võrguehituse juhi Kristo Külljastineni sõnul on taaskasutus loomulik osa, mis kaasneb võrgus tehtavate töödega. Lisaks vanametalli taaskasutusse suunamisele tegeleb Elektrilevi ka mitmete võrgu elementide taaskasutamisega võrgus. Uue elu uues kohas võivad saada nii trafod, elektrikilbid, jaotusseadmed kui ka puitmastid.

Loe pikemalt Tööstusuudistest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785