Autor: kinnisvarauudised.ee • 4. juuni 2019

Eesti arhitektuuribüroo sai ajaloo suurima eksporttellimuse

Espoo uue koolimaja rahvusvahelise arhitektuurse hanke võitis Eesti arhitektuuri- ja inseneribüroo Kuubis. Tegemist on diginatiivide koolimajaga, mis oma 15 000 ruutmeetrise mahuga on ka Euroopa mõistes suur koolihoone. Tegu on ilmselt suurima välismaise tellimusega Eesti arhitektidele.
Kuubis on teinud soomlaste projekte varemgi. Taatila kool on üks esimestest Soomes valminud diginatiivide koolidest, mis on osutunud nii populaarseks, et kooli direktor müüb pileteid ekskursioonidele. Projekti juhtiv arhitekt Katrin Männik.
Foto: Duccio Malagamba

„Tähelepanuväärne on, et Soome on oma haridussüsteemist teinud rahvusvahelise kaubamärgi. On suur tunnustus, et see kvaliteetne sisu pakitakse nüüd Eesti arhitektide loodud ruumivormi“ ütles Kuubis juhataja Merylin Rüütli.

Kavandatav Kalajärve kool on multifunktsionaalne kogukonna hoone, kus on lisaks põhikoolile ka 12 rühmaga lasteaed, eelkool, kunstikool, avatud noortekeskus ning piirkonna suurim spordisaal. Projekt valmib järgmisel kevadel ning hoone peab olema valmis ehitatud aastaks 2023. „Õpetajad olid Eesti arhitektidega kohtudes elevil, sest Eesti arhitektuuri hinnatakse seal pool lahte kõrgelt“ ütles Kuubise peaarhitekt Katrin Männik.

„Tegutseme sarnaselt start-upi maailmaga – pole mõtet kakelda väikesel koduturul tellimuste pärast vaid tuleb olla oma alal maailma parim! Meie oskus on uue ajastu koolimajad – diginatiivid ehk lapsed, kes sünnist saadik nutiseadmetega koos elanud, nõuavad koolimajadelt uudset ruumilahendust. Eesti avalikel hangetel pole diginatiivide põhimõtete järgimiseni veel jõutud aga maailmas on see väga kiiresti kasvava nõudlusega valdkond. Kuubise portfellis on juba pea 20 eksportturgudele projekteeritud koolimaja“ selgitas Rüütli.

„Kuubis tiim kavatseb oma oskusi tutvustada järgmine aasta Dubai EXPO-l, kus osaleme Eesti delegatsioonis. Olen kindel, et maailmas on väga palju suuri ja põnevaid projekte, kus Eesti arhitektidel ja inseneridel võiks olla kandev roll“ oli Rüütli optimistlik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785