Autor: Ehitusuudised • 24. mai 2019

Nädalavahetusel alustatakse Vabaõhumuuseumisse puitmaja püstitamist

Täna algas vabaõhumuuseumi kõige uuema museaalhoone – 21. sajandi puitmaja – püstitamine. Kuna tegemist on tehasemajaga, mille elementide valmimisel on suur töö ära tehtud tehase tingimustes, planeeritakse peamajakarp valmis monteerida ühe nädalavahetusega.
Autor: Eesti Vabaõhumuuseum

Tänu tehases valmivatele majaelementidele on näidishoone püstitamine kiire – valmiselemendid monteeritakse vundamendil tervikehitiseks.

Kaasaegse tehasemaja püstitamisega astutakse esimene samm uues kontseptsionaalses suunas eksponeerida vabaõhumuuseumis 21. sajandit. Museaalhoone saab aktiivsesse kasutusse, selles alustab tööd puitehituse kompetentsikeskus. Eesti Puitmajaliit ja Euroopa Regionaalarengu Fond kaasrahastavad ka koolitusalaks mõeldavat õuesõppepaviljon ja puitmajasektorit tutvustavat showroomi. ,

Vabaõhumuuseumi uus museaalhoone on Aasta Tehasemaja 2015 konkursi võidutöö, enam kui 100 konkursitöö seast valitud Nordic Houses ja Eesti arhitektibüroo Trilog Studio koostöös loodud Nordic COMPACT majakontseptsioon.

29. juunil toimub uue museaalhoone juures Puitmajapäev, mille raames on muu hulgas võimalus külastada valmivat näidismaja, toimub käsitöö palkmajaehitajate kutsevõistlus, tööriistade mess ning mitmed põnevad töötoad ja seminarid.

Kaasaegne hoonetekompleks on kingitus Puiduklubi MTÜ, Tehasemaja OÜ ja paljude puitmajasektori heade tarnahela partnerite poolt Eesti Vabaõhumuuseumile Eesti juubeliaasta raames.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785