Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. mai 2019

GALERII: vaata, mis toimus kinnisvaraarenduse konverentsil

21. mail toimus Radisson Blu Hotel Olümpias Äripäeva Kinnisvarauudiste teemaveebi korraldatud kinnisvaraarenduse konverents 2019.
kinnisvaraarenduse konverents 2019
Autor: Raul Mee, fotograaf

Kinnisvaraarenduse konverents tõi kokku arendajad, rahastajad ning linnaplaneerimisega seotud eksperdid. Pankade poole pealt kõnelesid Swedbanki kinnisvara ja ehituse osakonna juhataja Ero Viik ning Bigbanki ärilaenude üksuse juht Aimar Roosalu. Mõlemad mehed kinnitasid, et pangakraanid pole kinni keeratud, kuid laenuasutustel on taotlustele ja taotlejatele oma nõudmised.

Milliseid uusi ehitisi ootavad kliendid ja kus tahetakse elada-töötada, kõneles RE Kinnisvara juhatuse liige, vanempartner Monica Meldo. Kallihinnalisele kinnisvarale ja seda vajavale kliendile keskendus Uus Maa Kinnisvara elamispindade tegevjuht Kristi Djomin.

Konverentsil sai kuulda mitut põnevat kogemuslugu. Kuidas käib arendamine Venemaal Kaliningradis rääkis Hammerheadi kinnisvara arendusdirektor Risto Abel, esimese IBIS hotelli valmimiselugu jagas Hausers Grupp juhatuse liige Tomy Saaron. Merko Ehitus Eesti müügijuht Almar Otter viis aga konverentsikülalised põnevale ajaloorännakule Merko esimeste arenduste juurest tänapäeva.

Kuuma kinnisvarapiirkonna, Põhja-Tallinna arengutest rääkisid endine linnaosavanem Raimond Kaljulaid ning peatselt Kalamaja kõrvale kerkiva Krulli Kvartali juhatuse liige Mehis Rump. Tallinna Linnaplaneerimise Ameti geoinformaatika teenistuse direktor Ivari Rannama tutvustas Tallinna 3D rakendust.

Kinnisvaraarendajad on õppinud rinda pistma isegi loodusjõududega. Et tagada Liivalaia kvartalisse kerkiva kõrghoone turvalisus, lasi Kapitel seda testida tuuletunnelis. Protsessi ja tulemusi tutvustas Kapiteli projektijuht Rait Riim.

Vaata Raul Mee fotosid konverentsilt

fotograaf Raul Mee
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785