Autor: Ehitusuudised • 12. märts 2019
Autor: Raul Mee

RKAS jagab teadus- ja arendustegevuse toetusi

Riigi Kinnisvara kuulutas välja 2019. aasta teadus- ja arendustegevuse toetuste konkursi.

RKAS panustab teadus- ja arendustegevusse oma põhitegevusega seotud valdkondades, nagu hoonete energiatõhusus, ruumide sisekliima, innovaatilised tehnoloogiad ehitusvaldkonnas ja kaasaegsed töökeskkonna lahendused. Koostööl teadus- ja arendusasutustega on oluline roll RKAS-i kinnisvara valdkonna ekspertiisi tõstmisel ning innovatsioonide eestvedamisel kogu kinnisvara- ja ehitussektoris.

RKAS ootab kandideerima haridusasutuste uurimisprojekte järgmistes valdkondades: ruumide sisekliima ja selle seos tööviljakusega; hoonete energiatõhusus (energialiigid, tehnoloogiad, tervikkontseptsioonid jms); protsesside keskkonnasäästlikkus (kavandamine, projekteerimine, ehitamine, ekspluateerimine); „tark maja“; uued tehnoloogiad, (BIM, RFID, hooneautomaatika lahendused); kaasaegsed töökeskkonnalahendused (virtuaalsed töökohad, „paindlikud hooned“ (kohandatavad, ümberehitatavad)); muud ehitusliku keskkonna kavandamise-, rajamise- ja haldamisega seotud valdkonnad.

Eelistatud on uurimisprojektid, millel on ka omafinantseering ja/või kaasrahastaja.

Toetuste taotlused koos uurimisprojekti kirjelduse (probleemi kirjeldus, uuringu eesmärk, kasutatav metoodika, loodav lisandväärtus), meeskonna, ajakava, eelarve ja taotletava toetuse suurusega palutakse saata RKASi teadus- ja arendustegevuste koordinaatorile aadressil [email protected]

Taotluste esitamise tähtaeg on 14. aprill 2019.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785