Urve Vilk • 11 märts 2019
Uudised
Ainult tellijale
2018 aasta oli ettevõtte jaoks suhteliselt keeruline ja mitte päris ootustele vastav, kommenteeris Novarc Groupi juhatuse liige Kaitis Väär.  Foto: BIM Summit

Arhitektuuribürood vaatavad tulevikku optimistlikul pilgul

Arhitektuuribüroode juhtidest enam kui 70% usub, et nende ettevõtte müügimahud järgmise kaheteistkümne kuu jooksul kasvavad ja ligi pooled neist loodavad vähemalt 10% suurust kasvu, selgus Äripäeva arhitektibüroode konkurentsiraportist.

2017. aasta oli sektorile nii käibe kui kasumi osas varasemate aastatega võrreldes edukas. Raporti tarbeks ettevõtte juhtide hulgas läbi viidud küsitlusest selgus, et ka tuleviku suhtes ollakse meelestatud positiivselt – enam kui 70% vastanutest usub, et nende ettevõtte müügimaht suureneb järgmise 12 kuu jooksul, ligi pooled vastanutest loodavad vähemalt 10% suurust kasvu. Seejuures loodab suurem osa juhtidest müügimahte kasvatada uute klientide leidmise, mitte hindade tõstmise tagajärjel – enam kui 70% vastanutest ennustasid hindade jäämist samale tasemele. Samas oli ka neid juhte, kes prognoosisid oma ettevõtte müügimahtude langemist (14% vastanutest).

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785