Kuula: Rail Baltica rajamine liigub valguskiirusel

Aivar Jaeski
Aivar Jaeski

Eesti vihatuimaks taristuprojektiks nimetatud Rail Baltica on jõudmas ehitustööde etappi: esimene ehitushange kuulutati mullu välja ja ehitustööd võivad alata juba tänavu. Rail Baltica ehitus oli foookuses ka Ehitusuudiste korraldatud Taristuehituse konverentsil.

Taristuehituse konverentsil salvestatud saate esimeses pooles räägib RB Rail ASi Eesti ja Soome esinduse juht Aivar Jaeski Rail Balticu projektist üldiselt, hangetest ja projekteerimisest.

“Oleme üks vihatumaid taristuprojekte, mille vastu võideldakse: meid on võtnud kolm parteid oma sihtmärgiks, meil on neli kohtuasja, meie kohta on välja antud hunnik propagandamaterjale jne," tunnistas Jaeski. Siiski tõdes ta, et projekt liigub valguskiirusel.

Saate teises pooles saab sõna Rail Baltic Estonia tehniline direktor Anvar Salomets. Mis on Rail Balticu Eesti osa järgnevate aastate tegevused, millised on eeldatavad hanketingimused ja mil moel kavatsetakse Eesti turgu hangetel kaasata?

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed