Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tootja jäi Soome miljardiprojektiga jänni

Windoor on ette võtnud suure töö, osaledes Soomes Tripla megaprojektis. Ettevõte peaks klaasfassaadiga katma Soome aegade suurima kaubanduskeskuse ning ühe büroohoone.
Foto: Erakogu
Klaasfassaadide tootjal Windooril oli probleeme klaasitootjaga, mistõttu oli Windoor hädas Soome hiiglasliku ehitusprojekti ühe hoone fassaadi ehitamisel graafikus püsimisega ning see võib segi lüüa teiste alltöövõtjate plaanid.

Tegu on Helsingi Pasila linnaossa tuleva Tripla hiigelprojektiga, kuhu mahuvad Soome aegade suurim kaubanduskeskus Mall of Tripla, parkimismaja, ühistranspordipeatused, korterid, hotellid ning büroopinnad. Tripla kogu projekt peaks maksma minema miljard eurot ning selle suurus on 183 000 ruutmeetrit. Võrdluseks: Tallinna Rotermanni kvartali hoonete kogupindala on üle 50 000 ruutmeetri. Tripla arenduse ja ehituse eest vastutab ehituskontsern YIT.

Töö ei valmi

Selgub, et miljard eurot maksvast megaprojektist saavad osa ka Eesti ettevõtted, teiste seas ehitistele klaasfassaade tootev Windoor. Ettevõtte juht Mailis Lintlom ütles, et Windoori ülesanne on katta klaasiga kaubanduskeskuse Mall of Tripla ning hotellide ja ühe büroohoone fassaad. Töö maht on üle 12 000 ruutmeetri. Projekti maksumus on umbes 8 miljonit eurot.

Kui esialgu näib, et tegu on suure edulooga, on asjad keerulisemad. Äripäeva teada on Windoor töögraafikust oluliselt maha jäänud.

Toimetus on algset artiklit täiendanud 05.02.2019, sest pärast artikli ilmumist sai Äripäev teada, et Windoor ja YIT on kokku leppinud uues tööde graafikus ning pärast seda on YIT-i esindaja sõnul Windoori tööd toimunud vastavalt graafikule. YIT esindaja hindab, et klaasfassaadi paigaldamisel pole mingit mõju sisetööde tegemisele ning Tripla büroohoone saab valmis õigel ajal. Hiljem on muudetud juhtlõiku.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785