Elektrilevile rajab uue peahoone Kaamos

Foto: Elektrilevi

Võrguettevõte Elektrilevi kolib kahe aasta pärast Kaamos Kinnisvara rajatavasse uude peahoonesse, mis ehitatakse Tallinna Veerenni lähistele Avala kvartalisse.

Riigihankele esitas pakkumuse 13 ettevõtet. Lõppvooru jõudnud neljast kinnisvaraarendajast tegi parima pakkumuse Kaamos Kinnisvara, kellega sõlmiti üürileping 10 aastaks pikendamisvõimalusega veel viieks aastaks. Uue hoone ehitus algab plaanide kohaselt järgmise aasta suvel ja hoone valmib 2020.aasta sügisel.

Viadukti ja Tehnika tänava vahelisse piirkonda ehitatavas büroohoones saab Elektrilevi ankurrentnikuks, üürides 6000 m2 kontoripinda ligikaudu 450 töötajale. Uude kontorisse tuuakse 2020. aasta sügisel kokku nii praegu Kadaka teel paiknev Elektrilevi peakontor, Elektrilevi mitmel büroopinnal paiknevad üksused kui ka võrgu juhtimiskeskus, mis praegu asub eraldi hoones.

„Tänapäevase elektrivõrgu juhtimiskeskuse ehitamine on seotud karmide turvanõuetega, kuna tegemist on ühiskonnale strateegiliselt tähtsa objektiga. Saime tiheda konkursiga Elektrilevi vajadustele vastava ja samas kuluefektiivse lahenduse. Tänu erinevate üksuste kokkutoomisele ja madalamatele halduskuludele säästame uue üüripinna kasutuselevõtuga 10 aasta jooksul ligikaudu 3 miljonit eurot,“ kommenteeris hanke tulemusi Elektrilevi partnersuhete juht Mart Maidla.

Kaamos Kinnisvara juht Priit Uustulnd ütles, et sõlmitud leping on nende jaoks uus etapp ärikinnisvara portfelli suurendamisel. „Elektrilevi hoone ehitusega saab alguse Avala Kvartali arendus, lisas ta.

Avala Kvartali esimeses ärihoones on üüritavat pinda kokku 10 000 m2, millest Elektrilevile üüritakse ligi 6000 m2.

Elektrilevi haldab peaaegu kogu Eestis elektri jaotusvõrku, Tallinna ja Tartu tänavavalgustusvõrku ning on alustab kiire interneti võrgu ehitamist üle Eesti. Ettevõttes töötab üle Eesti 730 töötajat.

Kaamos tegeleb kinnisvaraarenduse, ehituse ning puidutööstusega viies riigis: Eestis, Soomes, Lätis, Gruusias ning Valgevenes. Ettevõtte teatel on valmiv Avala ärilinnak täiendus Tammsaare Ärikeskuse, Statistikaameti ja Endla Ärimaja arendustele.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785