Digiehituse käsiraamat nüüd kättesaadav ka eesti keeles

Digitaalse ehitusinfo modelleerimise ja juhtimise (BIM) käsiraamat annab näidete abil suuniseid BIMi järjekindlaks kasutuselevõtuks kogu Euroopa avalikus sektoris. Mullu juulis ilmunud käsiraamat on nüüd olemas ka eestikeelsena.

Käsiraamatu eesmärk on tõsta avaliku sektori BIM-teadlikkust kogu Euroopas ja toetada ka Eesti avaliku sektori tellijate ühist kavatsust BIM-i juurutada. 

Käsiraamat on mõeldud poliitikakujundajatele, kes osalevad taristu või ehituse valdkonna poliitika väljatöötamises, riiklikele või kohalikele tellijatele ja hankijatele ja haldajatele kes vastutavad tehisvara või - keskkonna pideva ekspluateerimise eest.

Käsiraamat sisaldab ka kahte juhtumiuuringut Eestist, mille lisasid Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja Riigi Kinnisvara. 

Euroopa Liidu siseturu volinik Elýbieta Bieñkowska ütles raamatu ilmumise ajal, et usub, et käsiraamat ja selle kasutamine aitavad kaasa avatud, konkurentsivõimelise ja maailma juhtivale digitaalsele ühtsele turule ehitusvaldkonnas.

„Tahaksin kutsuda üles selle võimalikult laiaulatuslikku kasutamist. Samuti julgustaksin avalikus ja erasektoris laiemat diskussiooni edasisteks ühismeetmeteks," lausus Bieñkowska

Käsiraamatu koostasid Euroopa Liidu BIM töörühma kuuluvad eksperdid, poliitikakujundajad ja avaliku sektori tellijad 21st riigist. Töörühma eesmärk oli edendada digitaalse ehitusinfo ühist kasutuselevõttu avalikus sektoris parandamaks riigi raha väärtust, avaliku kinnisvara kvaliteeti ja tööstuse jätkusuutlikku konkurentsivõimet.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed