Autor: Eva Kiisler • 20. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti noored katuseehitajad näitasid Riias klassi

Eesti metallkatuste ehitajate võistkond.
Foto: EKFML
Eesti võistkonnad saavutasid eelmisel nädalal Riias toimunud noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlustel kolmanda koha metallkatuste ja esimest korda võistlusprogrammis olnud fassaadide ehitamise kategoorias.

Kuni 28-aastastele katusemeistritele mõeldud MM-il saavutas metallkatuste kategoorias kolmanda koha Haapsalu KHK ja Katusefirma OÜ ühisvõistkond. Esikoht läks korraldajariiki Lätti, teisele kohale jäi Šveitsi võistkond.

Fassaadide kategoorias saavutas kolmanda koha Eksklusiivehituse võistkond. Selles kategoorias läks esikoht Šveitsi ja teisele kohale jäi Poola võistkond.

Kivi- ja lamekatuste kategoorias eestlased seekord auhinnalisi kohti ei saavutanud. Kivikatuste osas võidutsesid taas šveitslased, kellele järgnesid Saksa ja Austria võistkonnad.

Ka lamekatuste kategoorias olid parimad šveitslased, teise ja kolmanda koha saavutasid vastavalt Austria ja Saksamaa.

Noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlusi korraldab üle maailma katusematerjalide tootjaid ja müüjaid ühendav organisatsioon IFD (International Federation for the Roofing Trade). 13.–16. novembrini Riias toimunud noorte katuseehitajate MM oli järjekorras juba 27.

Võisteldi kivikatuste, plekk- ja lamekatuste ning fassaadide ehitamisel. Maailma parimad noored katusemeistrid selgusid 16. novembril.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785