Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 23. oktoober 2018

Algab võistlus parima ehitusinseneri ja ehitusprojekti tiitlile

Aasta ehitusinsener 2017 Ivo Roolaht
Foto: Raul Mee
Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liit ning Eesti Ehitusinseneride Liit kuulutasid välja konkursid „Aasta Ehitusprojekt 2018“ ja “Aasta Ehitusinsener 2018”.

Liidud soovivad ühise konkursiga tõsta esile huvitavaid hooneid ja rajatisi ning tunnustada ehitusinsenere, kelle loomingu tulemusena need ehitised on valminud. Konkursi eesmärk on juhtida tähelepanu insenerierialade olulisusele ning aidata kaasa ehituskonsultatsiooniteenuste kvaliteedi, projekteerimisettevõtjate maine ning tellijate teadlikkuse tõusule.

“Tänavu on kolmas aasta, kui korraldame kahe erialaliidu ühist konkurssi ja auhinnagalat,” rääkis Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu tegevjuht Kalle Karron. “EKELi tunnustus läheb ettevõttele, EEL annab tiitli üksikisikule – koostöö toimib hästi”.

Karroni sõnul valitakse parimat ehitusprojekti juba kuuendat korda. Selleaastase uuendusena antakse tiitel välja kahes kategoorias - parim hoone ning parim rajatis. “Ootame lisaks hoonete ehitusprojektidele ka hulgaliselt rajatiste projekte, mis teinekord kipuvad pilkupüüdva arhitektuuri puudumise tõttu tahaplaanile jääma, kuid oma insenertehniliste lahenduste poolest on sagedasti keerukamadki”, sõnas Karron.

2017 Balti Jaama Turg, peaprojekteerija KOKO arhitektid OÜ

2016 Kvartali keskus Tartus, peaprojekteerija TARI AS

2014/2015 Rakvere Tark Maja, peaprojekteerija Alver Arhitektid OÜ

2013 Viljandi Gümnaasium, peaprojekteerija SALTO AB OÜ

2012 Tallinna Lennusadam, peaprojekteerija KOKO Arhitektid OÜ 

“Taaskord paneb Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium välja eriauhinna, mis antakse parimale mudelis teostatud ehitusprojektile”.

“Aasta Ehitusinseneri” tiitlit annab Eesti Ehitusinseneride Liit välja samuti kuuendat korda. Eesti Ehitusinseneride Liidu tegevdirektori Tiia Rubeni sõnul oli konkurents tiitlile eelmisel aastal väga tihe ning võitjat oli keeruline ennustada. ”Loodetavasti jätkub põnevust ka selleaastasele konkursile ning me näeme palju väga häid kandidaate”, ütles Ruben.

Konkursile saavad töid esitada nii era- kui juriidilised isikud. “Julgustan kõiki konkursil osalema ja kandidaate esitama, olgu tegemist kas suuremahulise taristuobjekti, lühikese teelõigu või väikese mägihütiga. Tunnustame arhitektide ja inseneride leidlikkust ning loomingulisust, mis on viinud suurepärase tulemuseni”, lisas Karron.

Nominentide esitamise tähtaeg on 10. detsember 2018.

2017 Ivo Roolaht, Roolaht ja Partnerid OÜ peakonstruktor

2016 Hugo Olak, Tari AS peakonstruktor

2015 Roland Vaikmäe, AS Merko Ehitus Eesti projektijuht

2014 Jaanus Somelar, OÜ Pakrum insener-projekteerija

2013 Tiit Joosti, AS Merko Ehitus Eesti projektidirektor

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785