Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Betoonisõber on Peep Roosmann

Peep Roosmann
Foto: Kalev Ramjalg
Eesti Betooniühing kuulutas 2018. aasta Betoonisõbraks PR Betooni omaniku Peep Roosmanni. Tunnustus anti välja betooni kui materjali mitmekülgse kvaliteetse kasutamise, betoonile uute kunstiliste väljundite leidmise ja betooni propageerimise eest kogukondlikul tasandil.

„Kus aga midagi huvitavat betoonist tehakse – seal on Peep Roosmann platsis,” sõnas Eesti Betooniühingu esimees Tiit Roots. „Ta on oma tegemiste kaudu propageerinud betooni kui materjali paljusid häid omadusi, aga ka betoonehitajaid, kui kvaliteetse töö mehi,” lisas Roots. 

2018. aasta kevadel valmis Mustamäe ja Õismäe vahel, uue Pöörise elurajooni peaväljakul unikaalne arhitekt Raiko Reinsoni unikaalne arhitektoon, mille ehitas PR Betoon. (arh. Raiko Reinson), mis on ehitatud Peep Roosmanni firma poolt. 

Tema käsi on mängus ka värskelt avatud Eesti Kunstiakadeemia hoonete ees betoonist pildiraamide ja Noblessneri elurajooni õueala betoonist väikevormide juures.

Peep Roosmann on vabast ajast panustanud kodukandi inimestele betoonist bussiootepaviljonide tegemisse. Igal aastal on valminud uus ja unikaalne betoonpaviljon, neist esimesed Laulasmaale ja Suurupisse.

Möödunud aastal võitis Peep Roosmann Harku valla kaasava eelarve rahvahääletuse enda ideega rajada betoonist bussiootepaviljonid nendesse peatustesse, mis asuvad kunagise Peeter Suure Merekindluse raudtee-trassi asukohtades. Praegu on kaheksa bussiootepaviljoni oma kohtadele jõudmas. 

„Jaanuarikuus annab Peep firma töökojad Eesti Kunstiakadeemia tudengite käsutusse, et uus põlvkond kunstnikke õpiks oma juhendaja Hannes Praksi käe all betooni huvitavat ja mitmekülgset maailma tundma," ütles  Eesti Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola.

Peep Roosmann oli 15-aastane, kui ta isa soovitusel Paide KEK-is müürsepana tööle asus. Siis tuli juba TEMT ehk tänase nimega Tallinna Tehnikakõrgkool, töökoht Merkos ja betoonitöödele spetsialiseerunud oma firma PR-Betoon asutamine.

2006. aastal asutatud PR Betooni müügitulu oli 2017. aastal 2,2 miljonit eurot. Kasumit teeniti 18 000 eurot. Aasta varem, 2016. aastal oli ettevõte 75 000 euriga kahjumis. peep Roosmannile kuulub ettevõtte aktsiatest 84,9 %. 

Betoonisõber 2018 aunimetus kuulutati välja tänasel Betooni Tehnoloogiapäeval Tallinna Tehnikakõrgkoolis. Esimesele Betoonisõbrale tegi kunstnik Jüri Mildeberg ka spetsiaalse auhinna.

Betoonisõber on aunimetus, mida Eesti Betooniühing on otsustanud hakata välja andma, väärtustamaks ja esile tõstmaks enam neid inimesi ja ka organisatsioone, kes väljapaistval moel panustavad betooni, kui enimkasutatavasse kodumaisesse  ehitusmaterjali selle kõikvõimalikes avaldumisvormides.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785