Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 31. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haabersti ristmik sai lõplikult valmis

Haabersti ristmiku ehitus.
Foto: Andras Kralla
Neljast pealinna pikalt kavandatud taristuobjektist - Ülemiste ristmikust, lennujaama viivast trammiteest, Haabersti ristmikust ja praegu töös olevast Reidi teest sai eelviimane objekt sel nädalal lõplikult valmis.

Tallinna linnapea Taavi Aas nentis, et tulevikku vaadates on järgmine suur objekt Tallinna väike ringtee. „Kui ka Tallinna väikese ringtee valmis saame, võib öelda, et pealinna liikluskorralduse parandamiseks on palju tehtud ja väga palju muutunud.“

Haabersti ristmiku rekonstrueerimiseks allkirjastati töövõtuleping Nordecon Eesti AS-iga. Ehitustöödega alustati 2. mail. 2017 aastal. Ehitustööde kogumaksumus koos käibemaksu ja ehitustööde omanikujärelevalve kuludega on 20,2 mln eurot.

Tööde maht: teelõikude uuendamine/ehitamine kokku 2,92 kilomeetri ulatuses; viadukti ehitus; vanade jalg- ja jalgrattateede ümberehitus (1,70 km) ning uute jalg- ja jalgrattateede ehitus (2,30 km); rajati kolm uut ja rekonstrueeri neli fooriristmikku.  

Lisaks tee-ehituslikule töödele rekonstrueeriti tänavavalgustus, mille käigus paigaldati uued LED tänavavalgustid, viadukti, kergliiklusteede ja ülekäiguradade valgustid; foorijuhtimissüsteem, sademevee- ja reovee kanalisatsioon ning drenaaž, veetrassid, sidekanalisatsioon, elektri õhuliinid ja kesk- ja madalpinge kaabelliinid, jaotus- ja liitumiskilbid, gaasitorustik, paigaldati liikluskorraldusvahendid ning rajati haljastus,mille käigus istutatati nii okas- kui lehtpuid ja põõsaid. Valminud viadukti kandevõime katsetamine toimus 21. mail 2018 ning selle avamine liiklusele toimus 1. juunil 2018.

Hinnangulised ehitusmahud kokku: sõidutee pindala 70 000 ruutmeetrit; kaheksa avaline viadukt  pikkusega ca 280 meetrit (koos peale ja maha sõitudega ca 600 meetrit) ning jalakäijate tunnelid - Ehitajate tee all 38 meetrit ja Paldiski maantee all 54 meetrit.

Kergliiklusteede pindala on 16 739 ruutmeetrit ja pikkus 3 700 meetrit ning haljastust rajati 48 000 ruutmeetrit.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785