Maxima omanik ostis Bauhofi kauplused

Maxima kaubandusketi omanikele kuuluv Leedu ettevõte ERMI Group omandas MyInvest Estonialt Bauhof Groupi 100% osaluse, millega viidi lõpule ostutehing vastavalt eelnevalt allkirjastatud lepingule.

Ostutehingu lõpuleviimisel ühinesid sisekujundus-, aiatoodete ja ehitusmaterjalidega tegelev Leedu kaubanduskett Ermitaþas ning samas valdkonnas Eestis tegutsev kett Bauhof, muutudes seeläbi suuruselt kolmandaks sektori jaemüüjaks Baltikumis, teatas Bauhof.

Bauhof Groupi omandamist finantseeriti ERMI Groupi omavahendite ja Vilniaus Prekybalt saadud laenu abil. ERMI Groupi täiendava laienemisega Baltikumis otsustati suurendada ettevõtte lubatud aktsiakapitali, mille suurus on nüüd 10,5 miljonit eurot.

Endise osaniku MyInvest Estonia esindajad lahkusid Bauhof Groupi nõukogust ja juhatusest, nõukogu uuteks liikmeteks valiti kontserni tegevjuht Marijus Kriðèiûnas, kommertsdirektor Agnë Voverë ja finantsdirektor Birutë Fokienë, juhatuse senised liikmed tegevjuht Irina Raudsepp, müügidirektor Enn Lamp ja finantsdirektor Indrek Veevo jätkavad Bauhof Groupi juhatuses.

Bauhofi müügitulu oli 2017. aastal 97 miljonit eurot ning ettevõte puhaskasum oli 3,1 miljonit eurot. Bauhofil on Eestis 13 poodi ja 450 töötajat.

Ermitaþas on üks Leedu suurimaid sisekujundus-, aiatoodete ja ehitusmaterjalidega tegelevaid jaemüügikette. Ermitaþase 2017. aasta müügitulu oli 85,7 miljonit eurot ning puhaskasum 2,2 miljonit eurot. Ermitaþasel on Leedus 9 poodi ja 690 töötajat. Ermitaþas kuulub kontsernile Vilniaus Prekyba Group, mis on üks suuremaid kaubandusettevõtteid Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopas. Eestis kuulub ettevõttele Maxima poekett.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed