Autor: Lauri Leet, kaasautor • 2. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sisearhitekt ei soovita kiiresti mööduvaid trende järgida

Sisearhitekt Dina Gontsharova sisekujundusstuudiost D-Signe ei soovita inimestel oma kodu sisustamisel järgida kiiresti mööduvaid trende. Saates Eramaja ehitus toob Gontsharova lisaks välja, millises faasis tasub kaasata eramaja valmimisse sisearhitekt ning kuidas koostöös ühe kodu sisustuslahendus võiks valmida.

Sisekujundustrendid on nagu rõivatööstuse trendid – need tulevad ja lähevad, selgitab saates Dina Gontsharova. „Mingi hetk tuleb üks konkreetne värv moodi, siis mingi kuju või vorm, hakatakse jäljendama mingit ajastut,“ selgitab sisekujundaja. „Praegusel hetkel on moes pastelsed toonid, roosad ja lillad, mida täiendatakse kuldsete detailidega tumedal foonil.“

Sisearhitektina ei soovita Dina Gontsharova inimestel oma kodu sisustamisel moetrende ülemäära palju jälgida. „Neid on hea võibolla kasutada kuskil teatud emotsiooni loomiseks, aga tervet kodu stiliseerida trendide poolt loodud detailidega ei soovitaks, sest paari aasta pärast ei ole need aktuaalsed.“ Eesti klient on Gontsharova sõnul samas väga teadlik, hindab kvaliteeti ning talle meeldivad looduslikud tooted ning praktilisus. „Sisustuses eelistatakse lahendusi, mis kestavad ajas ja hinnatakse minimalistlikumat lahendust.“

Kindlasti soovitab sisearhitekt Dina Gontsharova sisearhitekti eramaja valmimise protsessi kaasata enne ehitamist, sest juba ehitusprotsessis oleva maja juures on muudatuste tegemine keeruline ja kallis. „Sisearhitekti tehtud muudatused võivad mõjutada kõiki eriosade projekte,“ rõhutab Gontsharova.

Tema sõnul tulevad 99% klientidest sisearhitekti juurde üldise sooviga saada omale mugav, nägus ja funktsioneeriv kodu. „Selliseid kliente, kes teavad detailideni, millist stiili ja lahendust soovitakse, on ülivähe,“ tunnistab ta. Sisearhitekti juurde tulles tuleb aga olla valmis, et küsitakse väga palju küsimusi, kaardistatakse inimese soovid kodule, tema harjumused ja pere vajadused. „Selle tulemusena saame hakata midagi konkreetsemalt looma,“ kirjeldab Gontsharova sisekujundaja töö algfaasi.

Saatejuht on Lauri Leet.

Kuula saadet SIIT

Saadet toetab D-SIGN.

D-Sign
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785