Autor: Lauri Leet, kaasautor • 14. juuni 2018

Disainer: trend on väiksema vuugiga plaadid

Sel nädalal eetrisse jõudnud järjekordses saates Eramaja ehitus kõneleb Lintman OÜ müügiesindaja-disainer Kersti Simon, kuidas läbi mõelda vannitoa tehnilisi lahendusi ning selgitab, kuidas seda kõike targalt projekteerida ja valitud sisustusega sobitada.

„Maja projekti koostades peaks kindlasti läbi mõtlema ka väga põhjalikult märgade ruumide lahendused. Seda põhjusel, et kui midagi on paika pandud, on seda hiljem muuta väga keeruline. Torude lahendused, elektrisüsteemide asukohad - kõik see on vaja väga hästi kohe alguses läbi mõelda. Samas projekteerimise käigus oleks hea ka mõelda võimalikele plaadisuuruse valikutele, et ka seal seinad ja plaadid omavahel väga hästi kokku klapiksid ja ei tekiks ebamõistlikke lõikekohti ja ribasid,“ räägib Simon saates.

Äravoolude üks põhiline üks probleemne koht on tema sõnul see, et inimene ei saa osta sellist vanni nagu sooviks, kuna äravool seda ei võimalda. „Soovitakski vanni äravool sarnaselt duššsiga panna põrandasisese haisulukuga. Siis on vanniühendus oluliselt madalamal astmel ja annab paigaldada ka näiteks kivivanni,“ on Simon kindel. Samuti täna veel paljude jaoks uudne, ent kohati juba üsna tavaline lahendus duššinurkadele seinaäärne rennäravool. „See annab võimaluse, et põrandaplaat saab olla ühtne suur plaat, arvestamata põranda kallet.“

Tehniliste lahenduste järel on saates juttu ka viimistluslahendustest, mis mõjutavad vannitoa reaalset väljanägemist. Plaatide valik on tänasel päeval väga suur, neid on erinevas mõõdus, materjalis ja värvis. „On olemas looduskivid, on lasuuriga kaetud keraamilised plaadid, on olemas kalibreeritud plaadid, mida saab panna ilma vuugita serv-serva vastu. Plaatide juures on kindlasti vaja valida vuugi laius – täna on trend selline, et mida väiksem vuuk, seda ilusam. Laia vuuki enam väga ei kasutata,“ selgitab Simon.

Plaat peab ka toetama vannitubade sisustuslahendusi, kõik see peaks tervikuna olema omavahel läbi mõeldud. Täna on Simoni sõnul trend selline, et plaat pannakse seina suhteliselt horisontaalselt, mitte pikkupidi. „See annab hilisema sisustuslahenduse osas palju eeliseid,“ sõnab ta.

Saatejuht on Lauri Leet.

Saadet toetab Bosch.

FOTO: Meeli Küttim
https://soundcloud.com/aripaeva-raadio/120618-eramaja-ehitus-margade-ruumide-ehitamine-ja-sisustamine
Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785