Autor: Ehitusuudised • 8. juuni 2018

Saneerimisele läinud Ritsut tabas üks pauk teise järel

Raskustes puitmajatootja Ritsu otsustas firmat päästa saneerimisega, mis on märk sellest, et kogu sektor on pinge all, kirjutas Äripäev.

Firma saneerimist nõustavad vandeadvokaadid Margo Lemetti ja Andres Juhkam.

"Üks pauk tuli ja teine pauk tuli. Enne kui kolmas pauk oleks tulnud, läksime saneerimisele," nentis ettevõtte omanik Ants Randmaa Äripäevale.

Ritsu tee hakkas allamäge minema umbes aasta tagasi. Üks põhjus, miks firma saneerimist vajab, peitub vastu taevast lennanud lepingutes. Randmaa tõi näiteks loo Aserbaidžaanist. "Kurss langes kahel korral 35 protsenti ja siis pandi meie sealne vahendaja kümneks aastaks vangi … " ütles Randmaa ja lisas, et Ritsule tähendas see 100 000 eurot miinust.

Ka kursimuutused mujal andsid löögi. Suurbritannia oli suurepärane turg, kiitis Randmaa. "Ja mida tegi Brexit … Seal on praktiliselt surnuaed," rääkis ta. "Toorme hind on kõigi aegade kõrgeim, nii kõrge polnud ka viimase masu ajal. Palgakulud muudkui kasvavad ja puitu lihtsalt ei ole."

Mateki juht Sven Matsi hinnangul on Ritsu tehniliselt väga tugev palkmajade tegija. "Neid teades olen veendunud, et saneerimine pole agoonia pikendamine, vaid ärile restardi tegemine," lausus ta. "Turul on olukord muutunud, ilmselt nad ei ole piisavalt kiiresti muutustele reageerinud."

Loe artiklit täismahus Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785