Tornimäele kerkib järjekordne kõrghoone

Foto: Capital Mill

Tallinna südalinna Maakri tänavale kerkiva 26-korruselise Skyoni kõrgus maapinnast saab olema 95 meetrit.

Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi sõnul teeb Skyoni köitev arhitektuur sellest Tornimäe pärli.

"Tornimäe prestiižne asukoht seab igale siia rajatavale hoonele kõrged nõudmised. Meie soovime need nõudmised ümber sõnastada ja seada uus standard nagu tegime büroohoonetega Navigator ja Explorer sadamaalal,“ ütles Mölder. „Meie jaoks on oluline suurepärane töökeskkond, sest ainult nii saab olla töö võimalikult tulemuslik. Sellesse panustab nii KOKO arhitektide loodud kõrgetasemeline arhitektuur ja sisearhitektuur kui targad ja energiasäästlikud tehnosüsteemid.“

Skyoni eripäraks on erikujulised, erineva suuruse ja paigutusega aknad, mis võimaldavad anda efektse tulemuse, kuid samas tagada energiatõhususe. Leedvalgusribad fassaadielementide vahel teevad hoone silmapaistvaks ka pimedal ajal. Büroohoone esinduslik fuajee on 11,5 meetrit kõrge.

Maja üüripind on kokku 8200 m2. Hoone suurimate, 2.-4. korruse, üüripind kokku on 1813 m2 ning need sobivad enim suurematele ettevõtetele. Alates 5. korrusest võtab hoone torni kuju, mille tüüpkorruse üüripind algab suurusest 302 m2.

Skyon ehitatakse keskkonnasäästlikkust tõestava sertifikaadi LEED Gold kõrgete nõuete järgi. 

Uue kõrghoone naabruses tänavu valmiv Maakri Kvartali 110-meetrine kõrghoone on 30-korruseline. Samuti kõrvale jäävad Swissoteli ja Tornimäe keskuse "kaksiktornid" on 117 m kõrged.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785