Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tornimäele kerkib järjekordne kõrghoone

Foto: Capital Mill
Tallinna südalinna Maakri tänavale kerkiva 26-korruselise Skyoni kõrgus maapinnast saab olema 95 meetrit.

Capital Milli tegevjuhi Igor Mölderi sõnul teeb Skyoni köitev arhitektuur sellest Tornimäe pärli.

"Tornimäe prestiižne asukoht seab igale siia rajatavale hoonele kõrged nõudmised. Meie soovime need nõudmised ümber sõnastada ja seada uus standard nagu tegime büroohoonetega Navigator ja Explorer sadamaalal,“ ütles Mölder. „Meie jaoks on oluline suurepärane töökeskkond, sest ainult nii saab olla töö võimalikult tulemuslik. Sellesse panustab nii KOKO arhitektide loodud kõrgetasemeline arhitektuur ja sisearhitektuur kui targad ja energiasäästlikud tehnosüsteemid.“

Skyoni eripäraks on erikujulised, erineva suuruse ja paigutusega aknad, mis võimaldavad anda efektse tulemuse, kuid samas tagada energiatõhususe. Leedvalgusribad fassaadielementide vahel teevad hoone silmapaistvaks ka pimedal ajal. Büroohoone esinduslik fuajee on 11,5 meetrit kõrge.

Maja üüripind on kokku 8200 m2. Hoone suurimate, 2.-4. korruse, üüripind kokku on 1813 m2 ning need sobivad enim suurematele ettevõtetele. Alates 5. korrusest võtab hoone torni kuju, mille tüüpkorruse üüripind algab suurusest 302 m2.

Skyon ehitatakse keskkonnasäästlikkust tõestava sertifikaadi LEED Gold kõrgete nõuete järgi. 

Uue kõrghoone naabruses tänavu valmiv Maakri Kvartali 110-meetrine kõrghoone on 30-korruseline. Samuti kõrvale jäävad Swissoteli ja Tornimäe keskuse "kaksiktornid" on 117 m kõrged.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785