• 27.04.18, 08:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaasaegne akustikalabor lubab süveneda

Kui seni pidid Eesti ehitusmaterjalide tootjad ja arendajad käima oma toodete akustilisi omadusi mõõtmas Eestist väljaspool, siis nüüd saab seda teha Tallinna Tehnikaülikooli mehaanika ja tööstustehnika instituuti rajatud moodsas akustikalaboris.
Akustikaabori juhataja professor Jüri Lavrentjev.
  • Akustikaabori juhataja professor Jüri Lavrentjev. Foto: Raul Mee
TTÜ akustikalabor on Eestis esimene ning kogu lähiregiooni kaasaegseim ja kvaliteetseima mõõteaparatuuriga heliisolatsiooni katsekeskus. Labori aparatuur on soetatud parimaid akustikalahendusi pakkuvast Taani firmast Brüel & Kjaer. Paremaks ja kiiremaks mõõtmiseks on seadmed varustatud pilvetehnoloogiaga ja mobiiliäpiga seadmete kaugtööks. Labori avamisüritusel veebruari keskel ütles selle juhataja professor Jüri Lavrentjev, et akustika uurimine on tänapäeval äärmiselt oluline, sest see mõjutab meie elukvaliteeti ning tervist. “Väljast tulev liigne müra elu- ja tööruumides segab keskendumist, häirib und ja võib põhjustada erinevaid terviserikkeid,” kinnitas Jüri Lavrentjev.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Ehitusuudised esilehele