Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gardesti ehitus nõudis korralikku talveks valmistumist

Mapri Ehitus pani 9000-ruutmeetrise pindalaga Baltimaade suurima kodu- ja aianduskeskuse Gardest püsti koostöös aianduskeskuste ehituse asjatundja, Hollandi firmaga Thermoflor.

Hoone pindala on üle 6000 ruutmeetri, välimüügiala suurus on ligi 3000 ruutmeetrit, hoone kubatuur on 40 800 kuupmeetrit.

Mapri Ehituse juhataja Priit Jaagant: “Ehitasime koos Hollandi koostööpartneriga Tartusse aianduskeskuse, mille teevad eriliseks arhitektuurne välimus, tehnilised lahendused ja lai aiakaupade sortiment. Nüüd ei tule oma koduaia arendamiseks enam läbi sõita mitut puukooli ja väiksemat kauplust. Soovin, et Gardest oleks aianduskaupade keskus mitte ainult Tartu ja Lõuna-Eesti inimestele vaid kõikidele, kes elavad Pihkvast Riiani ja Võrust Helsingini.”

Mapri Ehituse projektijuht Martin Mõistus: “Ehituse ja avamise tähtaeg enne Maamessi nõudis meilt korralikku talveks valmistumist – kõik välitööd pidid olema valmis enne külma. Üks olulisemaid töid oli tänavakivide paigaldamine, mida oli meil kokku 11 500 ruutmeetrit. Koostöö nii hollandi partneri kui ka tellijaga sujus hästi ja me saime Gardesti õigeks ajaks valmis.”

Gardesti juhatuse liikme ja keskuse loovjuhi Kersti Jeetsi sõnul erineb keskus teistest omataolistest suuruse ja tehniliste lahenduste poolest: “Kasutusel on lihtsad nutikad lahendused. Keskus on ventileeritav loomulikul teel, palju kasutatakse loomulikku valgust. Nii vahelduvad aastaajad ka keskuses sees. Lisaks kasutame ära kogu hoone katusele langeva sadevee. Selliste lahendustega aianduskeskus on Euroopas unikaalne.”

Gardest kodu- ja aianduskeskuse projekteeris Design Police Department OÜ, ehitas Mapri Ehitus OÜ koos tehniliste lahenduste ja kontseptsiooni loonud Hollandi firmaga Thermoflor B.V.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2017. aasta ehitustööde maht oli 63,5 miljonit eurot, ettevõte annab tööd ligi 100 inimesele.

Mapri Ehitusel on tänavu töös mitmed ehitusobjektid nii Tartus kui ka Tallinnas ja Harjumaal: WoHo äri- ja eluhoone, Skyline Residence’i tornmajad ja Karulaugu spordikeskus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785