Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 5. märts 2018

TMB 3.0: ettevõte kavandab laienemist Rootsi

Jaan Luts.
Autor: Andres Haabu
Betoonelementide tootja TMB omanikud Jaan Luts ja Vallot Mangus ei julge ennustada ehitusturu arengut viie aasta peale ette, kuid sellest hoolimata on seadnud ambitsioonika eesmärgi rajada, osta või liita betoontoodetetehas Rootsis. Plaani nimi on TMB 3.0, kirjutas Postimees.

Varasem versioon TMB 2.0 oli tehase välja ostmine ehitusfirmadelt ja laienemine Soome, ostes Betonimestarit OY.Varasemad ehitusettevõtjatest TMB aktsionärid polnud valmis laienema Rootsi turule, sest siinse ehitusturu hävingu märgid hõljusid õhus, kirjutas Postimees. Rootsi turu leidsid  lätlased – SIA TMB Elements, kes sellega päästsid oma tehase masu käest, mis Lätit tabas palju valusamalt kui Eestit. Lätlased viivad praegu läbi Riia ja Ventspilsi sadama 90 protsenti oma toodangust Rootsi.

Põhjamaadesse laienemine on TMB-le väga tähtis, sest tänu ekspordile on ettevõte saavutanud sõltumatuse kohalike peatöövõtjate hinnasurvest. Soome tehase sõbralik ülevõtmine aitas aga kaasa kogu ettevõtte arengule.

 

Loe täismahus artiklit Postimehest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785