Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 13. veebruar 2018

Tallinna südalinnas algas Das Hausi ehitus

Autor: Novira Capital
Novira Capital rajab Tallinna Süda tänava ja Pärnu maantee vahelisele alale 140 korteriga elamukvartali Das Haus.

“Ehitustööd just algasid ja need on kavas lõpetada 2020. aasta alguseks,” märkis Novira Capitali juhtivpartner Arle Mölder ja lisas, et hoonete 0-tsüklit asus ehitama YIT Infra Eesti AS (endine Lemminkäinen Eesti AS).

Hoonestuse välisarhitektuuri autor on Indrek Allmann arhitektuuribüroost Pluss ning sisearhitektuuri autor Meelis Press. 

 Arenduse tulemusel muutub pikka aega räämas ja seejärel tühjana seisnud ala südalinnas nii arhitektuurilt kui teostuselt väärikaks kvartaliks, kus neli arhitektuurselt eristuvat hoonet hakkavad moodustama ühtse tervikliku ansambli. 

Das Haus hakkab laiuma neljal kinnistul, mille kogusuurus on ligi 4900 ruutmeetrit. Kvartalis valmib ligi 10 000 ruutmeetrit 1-5toalisi kortereid. Lisaks on planeeritud kvartalisse apartement-hotell, kohvik-restoran ning esimese korruse kaubanduspinnad. Parkimine on lahendatud kahekorruselises maa-aluses garaažis.

Elamute ehituse käigus korrastatakse ka hõlmikpuu pargina tuntud roheala ning rajatakse avalik ala pargi ning elamu vahele. Samuti näeb projekt ette, et osaliselt eksponeerituks jääb kaevetööde käigus avastatud unikaalne keskaegne akvedukt.

 Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas ning Riias. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785