Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sügisel valmiv Viimsi riigigümnaasium sai nurgakivi

Foto: Urmas Glase
Täna asetasid haridus- ja teadusminister Mailis Reps, Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Kati Kusmin, Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Jaan Mäe, Viimsi vallavanem Siim Kallas ning Viimsi riigigümnaasiumi direktor Karmen Paul nurgakivi sügisel avatavale Viimsi riigigümnaasiumi hoonele.

„Harjumaa esimese riigigümnaasiumi nurgakivitseremoonia on rõõmus sündmus vabariigi juubeliaastal. Nurgakivist olulisemgi on see, kuidas selleni on jõutud – see on olnud suurepärane näide kogukonna, omavalitsuse ja riigi koostööst. Sisuga peavad juba sügisel selle maja täitma pühendunud õpetajad ja õpilased,” ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps

540 õpilasele mõeldud tänapäevane gümnaasiumihoone ehitatakse Harjumaale Viimsi valda Haabneeme alevikku Tammepõllu tee äärde jäävale kinnistule suurusega 8 830 ruutmeetrit, ehitusaluse pinnaga 2 500 ruutmeetrit. Planeeritava koolihoone netopind on ligi 4 150 ruutmeetrit.

„Viimsi riigigümnaasiumi kavandamisel oli oluline roll loomingulisel ja funktsionaalsel õpikeskkonnal,  mis arvestab lisaks õppetegevusele ka vaba aja veetmise võimalusi. Hoone seisukohalt oli oluline võimalikult väikese energiavajadusega hoone loomine,“ ütles Kati Kusmin.

Hoone projekteerimisel kasutati ehitusinformatsiooni modelleerimist BIM (Building Information Modelling). Mudelprojekteerimise abil on lihtsam hinnata projekteeritava hoone tulevast energiavajadust, halduskulusid ning kasutusmugavust. Lisaks võimaldab BIM tagada projekteerimise kõrget kvaliteeti ning vältida võimalikke ehitusaegseid probleeme juba projekteerimise ajal.

RKAS-i BIM projektijuht Silver Ader selgitas, et Viimsi riigigümnaasium on üks esimestest hoonetest Eestis, mille kohta ehitaja koostab lisaks teostusmudeli (as-built model), mis kajastab ehitusaegseid muudatusi ja ehitustegevuse kestel tekkinud lisainformatsiooni. „Teostusmudel on praktiline töövahend hoone haldusperioodil ning aitab oluliselt kaasa hoone haldus- ja hooldustegevuste digitaliseerimisel.“

Viimsi riigigümnaasiumi hoone arhitektuurilahenduse „CLT“ autoriteks on Novarc Group AS ning KAMP Arhitektid OÜ (Jan Skolimowski, Peeter Loo ja Kaspar Kruuse). Hoone projekteerimis- ja ehitusleping sõlmiti Riigi Kinnisvara ASi ja Merko Ehitus Eesti kontserni kuuluva Merko Infra ASi vahel 2.oktoobril 2017. Ehitustööde maksumuseks on ligikaudu 5,1 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi ning riigieelarvelistest vahenditest.

Uus koolihoone on plaanis avada 2018. aasta sügisel, “Nii vorm kui sisu on omavahel seotud. Viimsi Gümnaasium – see on nii uue koolihoone kui ka kogu uue õpikogukonna loomine. Meie jaoks on oluline, et see keskkonnasõbralik hoone on õpilase-, õpetaja- ja õppimissõbralik. See toetub nii haridus- ja teadusministeeriumi ning Riigi Kinnisvara riigigümnaasiumide loomise kui ka Viimsis hariduse andmise 151-aastasele parimale kogemusele,“ sõnab Viimsi Gümnaasiumi koolijuht Karmen Paul.

Tegemist on esimese riigigümnaasiumiga Harjumaal.  

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785