Mapri pani nurgakivi Viimsi spordikeskusele

Foto: Viimsi vallavalitsus

Täna asetati nurgakivi Viimsi valla ja erasektori ühisprojektina valmivale 11 500 ruutmeetri suurusele Karulaugu spordikeskusele.

Uude spordihoonesse on planeeritud täismõõtmetega pallimängude väljak koos tribüünidega 700–800 pealtvaatajale, neli sise ja kaks välitenniseväljakut, ruumid fitnessklubile jõusaali ja rühmatreeningute saalidega, tantsusaalid, maadlussaal ning riietusruumid nii staadioni kui ka spordihoone treeningvõimaluste kasutamiseks.

Karulaugu spordihoone on projekteerinud OÜ Sammas Arhitektuuribüroo ning ehitab OÜ Mapri Ehitus. Hoone ehitus algas 2017. aasta augustis ning see valmib 19. augustiks 2018.

Poole rajatavast hoonest – pallimängude areen, maadlussaal ja osaliselt ka riietusruumid – võtab kuni 40 aastaks kasutusrendile Viimsi valla tütarettevõte Viimsi Haldus OÜ ning teise majaosa, kuhu kuulub neli sise ja kaks välitenniseväljakut, jõusaal ning treeningsaalid, haldajaks saab Tondi Tennisekeskus OÜ.

Nii Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendina kui ka erasektori esindajana võttis nurgakivi asetamisel sõna Urmas Sõõrumaa. "Mul on äärmiselt hea meel tõdeda, et Viimsi vald on pikalt kaalutledes jõudnud variandini, kus kaasas erategijad endale partneriks," nentis ta. 

Sõõrumaa sõnas, et EOK juhina ringi liikudes näeb ta sageli kooli ajal tühjalt seisvaid spordisaale, kuid Viimsi valla lähenemine on heaks eeskujuks, kuidas kasutada ruume efektiivsemat ära. "See on väga ebaefektiivne lahendus, kui saale kasutatakse vaid kooli- ja töövälisel ajal. Mis saab veel parem lahendus olla, kui kooli ajal täita need spordiruumid laste rõõmu ja kilgetega?" ütles Sõõrumaa.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785