Autor: Eva Kiisler • 4. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Materjali ja seadmete müüjatest kõige kõrgem palk elektriettevõttes

Ehitusmaterjali ja ehituses kasuatatavate seadmete müügiga tegelevatest ettevõtetest maksab kõige kõrgemat töötasu elektrimaterjalide, -tarvikute ja -seadmete hulgimüügigiga tegelev Schneider Electric Eesti. Ettevõtte 17 töötaja keskmine töötasu oli 3387 eurot, selgub Äripäeva Palga TOPist.

Schneider Electric Eesti AS jõudis TOPis 45. kohale. Eelmisel aastal kerkis ettevõttes palk 30 %, töötajate arv vähenes kahe võrra. 

Järgmise ehitusmaterjalide müügiga tegeleva ettevõttena on tabelis 132. kohal Paroc AS, kus 10 töötaja keskmine töötasu oli 2651 eurot. Eelmisel aastal suurenes Paroci käive 6,74 %, võrreldes 2015. aastaga, seda peamiselt tänu edukale soojustusmaterjalide müügile Eestis puitmaju valmistavatele tehastele. Keskmine palk ettevõttes tõusis 3 %. 

Tabelis 134. kohal asub roostevaba terase hulgimüüja Amari Metals OÜ, mille 10 töötajat said keskmiselt palka 2634 eurot.

Ettevõtte omanik on Amari Metall Nordosteuropa GmbH. Eelmisel aastal jäi ettevõtte töötajate arv samaks ja nende kuutasu kasvas keskmiselt 1 %. 

Tabelis 172. kohale jõudis elektriliste käsitööriistade tarnimise ja müügiga tegelev Makita Oy Eesti filiaal, kus 48 töötajat saavad keskmiselt palka 2529 eurot. Eelmisel aastal suurenes töötajate arv kolme võrra ning keskmine palk 2 %. 

Tabelis 193. kohal on 11 töötajaga  elektriseadmete hulgimüügiga tegelev OBO Bettermann, kus keskmine palk oli 2449 eurot. Ettevõttes kasvasid eelmisel aastal palgad keskmiselt 17 %. Töötajate arv ei muutunud. 

Äripäeva Infopanga koostatud Palga TOPi valimisse jõudsid ettevõtted, kus keskmine brutotasu töötaja kohta oli viimases majandusaasta aruandes 1500 eurot või rohkem ning täistööajale taandatud keskmine töötajate arv 10 või rohkem. 

Kõrget ehk üle 1500eurost keskmist töötasu maksvaid ettevõtteid on kõige arvukamalt IT, ehituse ja ehitusmaterjalide tootmise ning kaubanduse sektoris. Kokku oli selliseid ettevõtteid 1237 ning nendest üle kolmandiku tegutses nimetatud kolmes sektoris.

Vaata kogu edetabelit Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785