Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT alustas arhitekti unenäost inspireeritud kortermaja ehitust

Autor: YIT
YIT Ehitus alustas Liikuri tänaval arhitekt Urmas Muru projekteeritud kaheksakorruselise kortermaja ehitust.

Liikuri tänava kortermajad kerkivad Kadrioru pargi naabrusesse, esimesena alustati Liikuri 7 maja ehitust. Kokku ehitatakse majja 59 korterit. Väikseim korter on 33,5 m2 ja suurim 120,9 m2.

Urmas Muru kirjeldab hooneid kui ratsionaalse arhitektuuriga maju, ent räägib samas oma inspiratsiooniallikana unenägudest. “Näen unes linnu. Erinevaid. Enamasti neid, kus olen käinud, aga ka neid, kuhu lähen peale unenäo nägemist. Mõned linnad on reaalselt mu koduks olnud, mõnede peale olen tihti mõelnud,” ütleb Muru. Ja ehkki ta ka ütleb, et ühed ei ole täpselt teise peegeldused, on need teda alati inspireerinud. “Linnad, mis mu unenägudes teistest teravamalt esile tulevad ning meelde jäävad on Pärnu, Tallinn ja New York,” räägib Muru. “Unenäo linnad on seisundid. See on kindel. Ent kas ka mitte reaalsed linnad pole seisundid?”

B energiaklassi kuuluvate majade fassaadidele annavad isikupära perforeeritud metallist rõdud, hooned on valged ja rikastatud halli tooni detailidega. Kolme hoone näol tekib terviklik piirdeaiaga piiratud kompleks, mida Lasnamäel tavaliselt ei ole.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785